NUNSPEET - Op 29 maart j.l. werd in het Zandenbos bij Nunspeet het lichaam gevonden van de 51-jarige Susanna Boon uit Amsterdam. Haar partner had haar op zaterdag 9 januari als vermist opgegeven. Zij zou na een ruzie in de vroege ochtend van vrijdag 8 januari hun huis aan de Jacob van Lennepstraat in Oud West hebben verlaten. Susanna was moeder van twee dochters.

Susanna Boon blijkt door een misdrijf om het leven te zijn gekomen en heeft geruime tijd in het bos gelegen. Er wordt een beloning uitgeloofd van 15.000 euro.

Verdachte

In april lijkt de zaak in een stroomversnelling te komen als de politie een verdachte aanhoudt. Het blijkt om de partner van Susanna te gaan. Hij zit inmiddels niet meer vast maar blijft wel verdachte in deze zaak.

Tekstkar in het Zandenbos

Susanna is 90 km van haar woonplaats Amsterdam achtergelaten. Zo’n plek zegt vaak iets over de dader. De politie heeft daarom nu een tekstkar neergezet in het Zandenbos en roept daarmee mensen op om na te denken of ze iets opvallends gezien hebben tussen 8 januari en 29 maart dit jaar, dat mogelijk verband kan houden met haar dood. Dat kunnen mensen uit de buurt zijn, maar ook wandelaars.

Omgeving vindplek en link met dader

De plek waar het lichaam van Susanna is gevonden is alleen te bereiken via een ventweg: de Eperweg. Vanaf daar rij je de Slootweg op en kom je uit bij een parkeerplaats in het Zandenbos. Vanaf die parkeerplaats kun je bij een zandpaadje komen. Als je dat afloopt kom je in de buurt van de plek waar Susanna Boon is aangetroffen. Voor iemand die daar niet bekend is, is die plek nauwelijks te vinden. De politie houdt er dan ook rekening mee dat degene die daar het lichaam van Susanna verstopte, er vaker is geweest, of op z’n minst de plek kende.

Laatst bekende teken van leven

De politie heeft kunnen vaststellen dat Susanna op donderdag 7 januari in de loop van de middag heeft gepind bij de Albert Heijn in de buurt, en dat is het laatst bekende teken van leven. Haar dochter heeft haar op vrijdag nog meerdere keren geprobeerd te bellen, maar heeft haar moeder niet meer gesproken.

De politie nog altijd heel graag in contact komen met mensen die Susanna na donderdagmiddag de 7e na dat pinnen hebben gezien of gesproken.

Buurtbewoners

De politie heeft altijd nog geen getuigen gesproken die Susanna het huis hebben zien verlaten. Daarom worden buurtbewoners in de directe omgeving van de woning van Susanna opgeroepen mee te denken. Mogelijk denken mensen dat wat ze weten of over de zaak hebben gehoord niet belangrijk was, maar dat kan het wel zijn. Anoniem melden mag uiteraard ook.