AMSTERDAM - Woensdag 6 april heeft rond 18:00 uur een overval in een woning aan de Overtoom in Amsterdam Oud West plaatsgevonden. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. De recherche spreekt graag met getuigen of mensen die beschikken over meer informatie of over (video)beelden van dit gewelddadige incident.

Rond 18:00 uur werd de avond van twee Amsterdammers wreed verstoord. Zij werden het slachtoffer van een heftige woningoverval. Twee nog onbekende verdachten wisten zich de toegang tot de woning te verschaffen, gelegen aan de Overtoom. Eenmaal in de woning werden de twee slachtoffers voor enige tijd vastgebonden. Zodra de buit binnen was, verliet het duo de woning waarbij ze twee zwarte tassen met zich mee droegen. Het overvallen tweetal weet daarna los te komen en alarm te slaan. De politie zette een zoekactie op touw, maar heeft de twee verdachten niet meer aangetroffen.

Signalementen van de overvallers

Verdachte 1;
- Man
- Donker getinte huidskleur;
- Zwart gewatteerde jas met capuchon;
- Zwarte broek met witte strepen op de zijkant en de letter H op linker broekspijp;
- Zwarte schoenen;
- Tussen de 20 en 25 jaar oud.

Verdachte 2;
- Man
- Licht getinte huidskleur;
- Zwarte jas;
- Zwarte broek;
- Zwarte schoenen;
- Muts;
- Tussen de 20 en 25 jaar oud.

Getuigenoproep
De recherche heeft de zaak in onderzoek en ontvangt graag beelden van deze overval. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast nog niet met de politie gesproken en heeft u iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Vermeld daarbij altijd onderstaand registratienummer. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.2022067486