AMSTERDAM - De recherche is een onderzoek gestart naar een mogelijk incident waarbij een 71-jarige Amsterdamse vrouw ernstig gewond is geraakt.


Woensdag 19 oktober kreeg de politie rond 18.00 uur de melding dat er een vrouw met de fiets ten val was gekomen aan de Jan van Galenstraat, ter hoogte van de Admiralengracht. De vrouw was niet goed aanspreekbaar en zij is met ernstig hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Getuigen verklaarden aan agenten dat de vrouw mogelijk uit het niets is geduwd door een man op de fiets. Rechercheurs doen onderzoek om erachter te komen wat er precies is gebeurd en wie deze mogelijk betrokken fietser is. Er is op dit moment alleen nog een summier signalement bekend:

-Man op de fiets;
-Tenger postuur;
-Bruin haar;
-Grijze jas.

Getuigen en beelden gezocht
De man is weggefietst in onbekende richting. Indien mensen getuige zijn geweest van de val van de vrouw, of meer weten over deze fietser, dan roept de recherche hen op om contact op te nemen. Ook ontvangt de recherche heel graag camera- en/of dashcambeelden waarop het incident of de fietser mogelijk te zien is. Informatie kan telefonisch worden doorgegeven via 0900-844 of via het onderstaande tipformulier. Het is daarnaast ook mogelijk om informatie anoniem te delen via Meld Misdaad Anoniem. Dat kan telefonisch via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.