AMSTERDAM - Op zondagavond 30 juni is een vrouw mishandeld tijdens een beroving op het Ooievaarpad in Amsterdam-Zuidoost.


Rond 22.30 uur fietst het 21-jarige slachtoffer op het Ooievaarpad onder het viaduct van de Daalwijkdreef door. Onder het viaduct ziet zij een groep van vijf jongens met fietsen staan. Deze jongens dwingen haar te stoppen. De vrouw wordt mishandeld en raakt gewond, de verdachten gaan er vervolgens met de mobiele telefoon van het slachtoffer vandoor.

Signalement

De verdachten zijn alle vijf tussen de 14 en 16 jaar en hebben een donkere huidskleur. Een van hen heeft een fiets met kleine wieltjes en een hoog stuur, mogelijk is dit een vouwfiets. Van één van de verdachten is een uitgebreider signalement bekend:

- magere jongen van ongeveer 15 jaar oud
- donker getinte huidskleur
- kort zwart haar met dreadlocks
- zwart t-shirt
- shirt met vierkantjes om zijn middel geknoopt
- lichtblauwe spijkerbroek
- witte sportschoenen

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die de verdachten voor of na het incident hebben gezien in de omgeving van het Ooievaarpad. Heeft u informatie die kan helpen deze straatroof op te lossen? Bel dan de politie op 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl