AMSTERDAM - Op donderdag 1 juli 2021 is een minderjarige jongen slachtoffer geworden van een straatroof, waarbij de verdachte dreigde met een vuurwapen. De politie is op zoek naar getuigen.


De straatroof werd gepleegd rond 12.15 uur op de Agatha Christiesingel in Amsterdam-Zuidoost. Het slachtoffer en de verdachte zagen elkaar voor het eerst even na 12 uur op de kruising tussen de Dolingadreef en de Daalwijkdreef. Via de Dolingadreef liepen ze vervolgens de Agatha Christiesingel op, waar de verdachte het slachtoffer onder bedreiging van een vuurwapen dwong persoonlijke eigendommen af te staan.

Signalement

Van de verdachte is het volgende signalement opgesteld:
- man
- 16 á 17 jaar oud
- donker getinte huidskleur
- ongeveer 1.75 á 1.80 meter lang
- een gewatteerde zwarte jas aan van het merk 'Parajumper'. Dit is best een specifieke jas die niet veel gedragen wordt.
- zwarte joggingsbroek aan van het merk 'Nike' en type 'Tech'.
- zwarte lage sneakers van het merk Nike.
- zwarte hoodie met capuchon
- zwart mondkapje op met zwart glimmende haaientanden erop
- opvallend lange nagels

Getuigenoproep

Was u donderdag 1 juli tussen 12.00 en 12.20 in de omgeving van de Dolingadreef, Daalwijkdreef of de Agantha Christiesingel en heeft u mogelijk de beroving hebben gezien, of wellicht voorafgaand of na afloop de verdachte hebben gezien? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844 of onderstaand tipformulier. U kunt hier ook eventueel beeldmateriaal uploaden. Anoniem tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000