AMSTERDAM - Vrijdagavond 18 september 2020 heeft er rond 23.15 uur een vechtpartij plaatsgevonden aan de achterzijde van World of Food aan de Develstein in Amsterdam Zuidoost. Daarbij is geschoten en in ieder geval één man gewond geraakt. De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.


De vechtpartij heeft tussen 23.00 uur en 23.15 uur plaatsgevonden aan de zijde van het fietspad achter het gebouw. Bij de ruzie waren meerdere personen betrokken. Op enig moment is er ook geschoten. Korte tijd later werd er in het ziekenhuis een gewonde man aangetroffen, wiens verwondingen zeer waarschijnlijk gerelateerd zijn aan de vechtpartij. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Aanleiding
De recherche doet onderzoek naar het incident. Daarbij wil het onderzoeksteam onder meer helderheid krijgen over de aanleiding voor de vechtpartij en het schieten. Ook wil de politie helder krijgen welke andere personen bij het incident betrokken waren.
Getuige geweest of in bezit van beeldmateriaal?

Om die reden wil de recherche graag spreken met getuigen die mogelijk iets hebben gezien van de vechtpartij of wellicht personen in voertuigen of andere vervoersmiddelen hebben zien weggaan. Ook mensen die beelden hebben gemaakt van het incident, bijvoorbeeld met een dashcam of telefoon, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via onderstaand tipformulier, waar u rechtstreeks beeldmateriaal kunt uploaden.