AMSTERDAM - Een 49-jarige man uit Amsterdam is donderdag 6 december aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets en zware mishandeling. De politie stelt een onderzoek in. De man zit nog vast.

Rond 15.05 uur ziet een 45-jarige man bij Echtenstein dat deze man, samen met een andere man, vermoedelijk een fiets aan het stelen is. Ze zijn met een slijptol in de weer, kennelijk om het slot te forceren. Als de getuige hier iets van zegt gaat één van de mannen er vandoor. De andere blijft staan en gaat een discussie aan. Uit het niets slaat hij de getuige met een hard voorwerp in het gezicht en loopt weg met de fiets. De getuige loopt achter hem aan en belt de politie. Als deze ter plaatse komt laat de verdachte de fiets vallen en rent een gebouw in. Als hij weer naar buiten komt houdt de politie deze man aan.

De getuige is langs de Eerste Hulp gegaan om zijn bloedende wond aan zijn gezicht te laten behandelen.

Signalement en getuigenoproep

De andere man die er vandoor ging is lichtgetint, 1.70 m lang, droeg een zwarte broek en een grijs vest/trui met een capuchon over zijn hoofd. Heeft u dit voorval gezien en/of heeft u informatie met betrekking tot dit ernstige incident? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem.