AMSTERDAM - Een 47-jarige vrouw uit Amsterdam is donderdag om het leven gekomen bij een schietincident aan De Wittenstraat. De verdachte, een 57-jarige man uit Amsterdam, is even later op De Wittenkade om het leven gekomen.


Hulpdiensten worden rond 08.00 uur massaal naar De Wittenstraat gestuurd omdat voor een portiek een persoon zou zijn neergeschoten. Als de hulpverleners arriveren, zien zij een vrouw met schotwonden en wordt direct gestart met reanimeren. Reanimatie mag helaas niet meer baten en het slachtoffer overlijdt ter plaatse aan haar verwondingen.

De Wittenkade

Kort daarna krijgt de politie een melding dat een overleden man in een garage aan De Wittenkade zou liggen. Het lijkt te gaan om een 57-jarige man uit Amsterdam die vermoedelijk verantwoordelijk is voor het dodelijke schietincident in De Wittenstraat. In beide straten is een plaats delict opgestart en wordt onderzoek verricht door diverse (specialistische) diensten van de politie.

Getuigen en beelden gezocht

De recherche doet onderzoek naar de toedracht van het dodelijke schietincident en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord dat te maken kan hebben met deze zaak? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Beelden kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevant beeldmateriaal? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaande link.

Slachtofferhulp

Omdat het schietincident op klaarlichte dag is gebeurd, kan het zijn dat u getuige bent geweest van dit vreselijke incident of op een andere manier betrokken bent bij deze trieste gebeurtenis. Is dit het geval en voelt u de behoefte hierover te praten? Dan staan medewerkers van Slachtofferhulp Nederland voor u klaar. Op hun website kunt u vinden hoe u contact met hen kan opnemen: https://www.slachtofferhulp.nl/.