AMSTERDAM- In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 april 2023 vond op de Marnixstraat in het centrum van Amsterdam een aanranding plaats. Een nog onbekende man benaderde het vrouwelijke slachtoffer eerst op vervelende wijze en randde haar vervolgens aan. De recherche is dringend op zoek naar mensen die mogelijk iets van dit incident gezien hebben en/of in bezit zijn van relevante camerabeelden.

Het slachtoffer stapte woensdag 19 april rond 00.05 uur uit de tram op de halte Rozengracht en liep in de richting van de Marnixstraat. Op de kruising van de Rozengracht en de Marnixstraat zag ze dat er een onbekende man vlak achter haar kwam lopen. Deze man maakte seksueel getinte opmerkingen naar het slachtoffer en volgde haar over de Marnixstraat naar de Bullebaksluis. Hij wordt ervan verdacht haar daarna bij de Bullebaksluis, de brug van de Marnixstraat naar de Bloemgracht, aangerand te hebben. Na de aanranding vluchtte het slachtoffer weg over de Bloemgracht. Op haar vlucht struikelde en viel ze, maar uiteindelijk wist de vrouw zichzelf in veiligheid te brengen. Lichamelijk gezien raakte het slachtoffer niet gewond door de aanranding, wel liep ze licht letsel op door het struikelen en vallen.

Signalement verdachte

Nadat het slachtoffer de aanranding bij de politie meldde, zijn agenten direct in de omgeving van de Marnixstraat op zoek gegaan naar de verdachte. Helaas troffen zij hem niet meer aan. Het signalement van de verdachte:
- Man;
- In de twintig jaar oud;
- Ongeveer 1.75 meter lang;
- Normaal postuur;
- Kort, zwart haar;
- Verzorgde, zwarte baard met mogelijk een snorretje;
- Sprak Nederlands met een buitenlands accent.

(Specifieke) getuigenoproep

Team Zeden van de politie Amsterdam doet onderzoek naar de aanranding en komt graag in contact met mensen die iets van het incident gezien hebben. In het bijzonder zijn ze op zoek naar een vrouw die het slachtoffer op de Bloemgracht ter hoogte van de Lijnbaansgracht benaderd heeft nadat het slachtoffer struikelde. Mogelijk dat deze vrouw ook iets gezien heeft van de aanranding en/of de verdachte. Alle andere getuigen worden tevens opgeroepen zich bij de recherche te melden.

Camerabeelden gezocht

Naast getuigen is het team erg geïnteresseerd in camerabeelden van het incident. Dit kunnen uiteraard beelden van de aanranding zelf zijn, maar ook van de verdachte voorgaand aan of na de aanranding. Om het geheugen van eventuele getuigen op te frissen en het uitkijken van mogelijk relevante camerabeelden eenvoudiger te maken: het slachtoffer was volledig in het zwart gekleed en droeg een rood voorwerp in haar handen.

Informatie delen

Kunt u de recherche verder helpen? Neem telefonisch contact op met 0900-8844 of vul het onderstaande tipformulier in. Vergeet hierbij niet het zaaksnummer te vermelden: 2023085991. Anoniem melding doen? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of ga naar meldmisdaadenoniem.nl.