AMSTERDAM - Naar aanleiding van ongeregeldheden bij de demonstraties op het Museumplein van 17 en 24 januari 2021 heeft de politie op meerdere momenten beelden van verschillende verdachten van openlijke geweldpleging gedeeld. Vorige week werden de vier op dinsdag 26 januari getoonde verdachten al aangehouden en ook deze week zijn er weer aanhoudingen verricht. Daarnaast konden een aantal andere verdachten snel geïdentificeerd worden.


De politie toonde maandagavond 1 februari zes verdachten. Vier van deze verdachten hebben contact gehad met de politie en zijn dus geïdentificeerd. Het onderzoeksteam heeft twee van die verdachten inmiddels aangehouden. Het gaat om een 35-jarige man uit Warnsveld en een 31-jarige man uit Nador (Marokko). Allebei zitten vast, de 35-jarige man wordt donderdag 4 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris en de 31-jarige man vrijdag 5 februari. Met de andere twee verdachten heeft het team afgesproken dat zij zich op een politiebureau zullen melden.

Ook kon het onderzoeksteam een verdachte aanhouden die na de interne verspreiding van beelden herkend werd. De 22-jarig man uit Heerenveen is aangehouden en wordt donderdag 4 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. De recherche verwacht de komende dagen meerdere aanhoudingen te gaan doen.

Over de beelden die dinsdagavond 2 februari getoond zijn, heeft het onderzoeksteam meerdere tips ontvangen. Deze tips worden nu uitgelopen.