AMSTERDAM - Vorige week heeft de politie beelden verspreid van de vernieling van de auto van een handhaver op donderdag 8 augustus. In het onderzoek naar deze vernieling is vanmorgen een verdachte aangehouden.


De beelden, waarop te zien was hoe een onbekend persoon de auto vernielde, werden getoond in het opsporingsprogramma Bureau 020 van de regionale omroep AT5. Het tonen van deze beelden heeft onder andere geleid naar de aanhouding van de verdachte op 23 september. De verdachte betreft een 29-jarige man en zijn rol bij de vernieling wordt onderzocht.

De eigenaar van de vernielde auto is een handhaver bij gemeente Amsterdam. Deze handhaver is eerder bedreigd. Sinds half juni 2019 zijn verschillende taxihandhavers van de gemeente Amsterdam het slachtoffer geworden van zowel fysieke als schriftelijke bedreigingen. Of deze vernieling daar iets mee te maken heeft, staat niet vast. Echter, dit is wel een scenario waar de recherche rekening mee houdt en onderzoek naar doet. Weet u meer over deze vernieling en/of de bedreigingen aan het adres van de taxihandhavers? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.