AMSTERDAM - Verdachte poging overval supermarkt snel aangehouden Vanochtend rond kwart voor tien vond een poging tot overval plaats op een Supermarkt aan de Postjesweg. Een 20-jarige man betrad de winkel en bedreigde een medewerker met een mes. Voordat de overvaller buit had kunnen maken ging hij er rennend vandoor. De politie werd gewaarschuwd en die positioneerde op diverse strategische posities hun politievoertuigen. Uiteraard gingen politiemensen ook naar de bewuste supermarkt. Vanuit het operationeel centrum van de politie werd een Burgernetmelding, met een duidelijk signalement van de verdachte, uitgebracht. Dat bericht bereikte in de omgeving ruim 1600 mensen.

In de Marco Polostraat werd een man aangehouden die volledig aan het signalement voldeed van de overvaller. Op de Postjesweg werd onder een voertuig een mes aangetroffen dat vermoedelijk bij de overval is gebruikt.

De verdachte is naar een cellencomplex overgebracht en voorgeleid voor een hulpofficier van justitie. De recherche van district west heeft de zaak in behandeling en specialisten van het Team Forensische Opsporing doen het sporenonderzoek.

De aangifte wordt opgenomen en beelden van de bewakingscamera’s moet nog nader worden bestudeerd. De verdachte is ingesloten voor verhoor.