AMSTERDAM - De politie heeft dinsdag 20 december een 28-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van het verzenden van drie postpakketten met in totaal 15,5 kilogram MDMA. De verdachte heeft de drugs verzonden naar Tsjechië, Duitsland en Frankrijk. De verdachte zal donderdag voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.


Medewerkers van het Post Interventie Team van de Landelijke Eenheid kwamen de verdachte op het spoor tijdens een onderzoek onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Zij identificeerden de verdachte bij het inleveren van een postpakket met drugs. Na de aanhouding doorzochten de rechercheurs de woning van de verdachte. Hier vonden zij onder andere verdovende middelen en digitale gegevensdragers. Naast de verstuurde pakketten met drugs nam de politie ook deze spullen in beslag.

Strafmaat

Op het ‘buiten het grondgebied van Nederland’ brengen van verdovende middelen staat een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar. Naast deze hoge maximale straf verliest een veroordeelde ook de mogelijkheid op een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Bij veel beroepen is een dergelijke verklaring noodzakelijk.

Post Interventie Team

Het PIT is een gespecialiseerd team van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid dat zich richt op het tegen gaan van misbruik van legale post- en koeriersdiensten door personen die brieven en/of pakketten met verdovende middelen de wereld over sturen.