AMSTERDAM- Rechercheurs van de regionale recherche hebben dinsdag 11 december 2018 in een penitentiaire inrichting een 31-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de gewelddadige dood van Stefan Regalo Eggermont en Massod Amin Hosseini.

De verdachte zat al vast voor een andere liquidatie. De naaste familieleden van Stefan Eggermont en Massod Hosseini zijn van deze aanhouding op de hoogte gebracht.

Ennetcom
De aanhouding van de verdachte is mede het gevolg van nieuwe informatie uit gekraakte pgp-telefoons van Ennetcom. In 2016 legde het Openbaar Ministerie beslag op de servers van Ennetcom in Canada. Op die servers bleken miljoenen berichten opgeslagen in versleutelde PGP-Blackberry's (Pretty Good Privacy).

Vergismoord
De 30-jarige Eggermont werd in de nacht van zaterdag op zondag 13 juli 2014 in de Conradstraat doodgeschoten en dit zeer ernstige incident stond al bekend als een vergismoord. De zaak Eggermont is in behandeling bij rechercheurs van een TGO (Team Grootschalige Opsporing) in Amsterdam.

Bijrijdersstoel
De 26-jarige Hosseini werd op woensdag 3 september 2014 doodgeschoten op de bijrijdersstoel van een grijze Volkswagen Polo. Die stond op een parkeerplaats aan de Pisuissehof in Osdorp. De zaak Hosseini was in verband met de drukte bij de Amsterdamse rechercheteams in behandeling bij rechercheurs van een TGO van de politie Noord-Holland.

De beide onderzoeken worden nu uitgevoerd onder de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de officieren van justitie in Noord-Holland en Amsterdam.
De verdachte wordt morgen, vrijdag 14 december 2018, voorgeleid voor een rechter-commissaris. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Noot: De verdachte zit in de volledige beperkingen, dus meer informatie wordt op dit moment niet verstrekt.