AMSTERDAM - Maandag 10 augustus 2020 heeft de sectie op het lichaam van de overleden Bas van Wijk plaatsgevonden. Hierbij is vastgesteld dat Bas ten gevolge van het vuurwapengeweld om het leven is gekomen. Zijn lichaam is vrijgegeven en overgedragen aan zijn familie.Sporenonderzoek


Maandagochtend en -avond heeft op de plaats delict aan het Anton Schleperspad bij de Oeverlanden aan het Nieuwe Meer een nader sporenonderzoek plaatsgevonden. Hierbij werd het Team Landelijke Onderwaterzoekingen, meerdere speurhonden en forensisch specialisten ingezet. Ook op de vermoedelijke vluchtroute (zie hieronder) en in waterpartijen is gezocht naar het gebruikte vuurwapen en andere sporen.

(Specifieke) getuigen gezocht

Het team is vooral dringend op zoek naar mensen die zich na het schietincident op de hieronder afgebeelde locatie bevonden: het laatste stukje van de vermoedelijke vluchtroute tussen Paviljoen Aquarius en het fiets- voetgangersbruggetje bij de Oude Haagse Weg. Bij dat specifieke bruggetje zou kort na het schietincident een aantal jongeren hebben gestaan waar zich een scooterrijder bijvoegde. Rechercheurs komen graag met deze – en uiteraard andere – personen in contact.

Foto- en videomateriaal

Beschikt u over foto’s of videobeelden die 8 augustus in de middag gemaakt zijn op de bewuste locatie in het park Oeverlanden, deel die dan met het Team Grootschalige Opsporing. Deze kunnen essentieel voor het onderzoek zijn.

Informatie delen

Bent u op de hoogte van mensen die informatie hebben over dit ernstige misdrijf, spoor hen dan aan om contact op te nemen met het onderzoeksteam. Ook Roze in Blauw is op de hoogte en ook via die weg kunnen mensen zich melden (overigens is het geen LHBTI-gerelateerd incident).

Telefoonnummers en digitale link

Alle informatie zal vertrouwelijk worden behandeld en er is dus ook de mogelijkheid om anoniem uw informatie kwijt te kunnen bij het Team Nationale Inlichtingen op 06-45 57 91 57 en via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt uw informatie ook digitaal met de politie delen door gebruik te maken van onderstaand tipformulier.