AMSTERDAM - De recherche heeft in het onderzoek naar het dodelijke schietincident op de Maassluisstraat van zondagavond 16 mei 2021 opnieuw een verdachte aangehouden. Rond 19.40 die avond werd in de straat een auto met twee inzittenden beschoten. De bestuurster van de auto, de 27-jarige Ayla Mintjes, raakte hierbij zwaargewond en zij overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.


De aanhouding vond woensdagavond 19 mei 2021 plaats in een woning in de Nolensstraat. Agenten doorzochten bij de actie verschillende woningen en hierbij werden ook onder andere vuurwapens en handgranaten aangetroffen.

Na zijn aanhouding is de verdachte overgebracht naar een politiebureau en hij wordt vrijdag 21 mei 2021 voorgeleid aan de rechter-commissaris. Omdat de verdachte in volledige beperkingen zit, doet de politie op dit moment geen verdere mededelingen over deze verdachte en/of de verdenkingen tegen hem.

Eerdere aanhouding
In het onderzoek naar dit dodelijke schietincident is eerder al een verdachte aangehouden. Ook deze verdachte zit in volledige beperkingen.