AMSTERDAM - De politie Amsterdam heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en de Landelijke Eenheid twee verdachten aangehouden die met Frans kenteken Amsterdam was ingereden. Na het klemrijden op de Oudeschans reed de bestuurder van de gestolen auto met de deuren open achteruit en beschadigde daarbij drie geparkeerde auto’s.


Over de gestolen auto komt bij de meldkamer van de politie een melding binnen dat deze in het midden van het land op de snelweg schade had veroorzaakt, door een aantal paaltjes te raken. Als de auto via de A2 Amsterdam binnenrijdt, signaleert de bemanning van een takelwagen van de politie de auto op de Foeliestraat. De bestuurder van de gestolen gaat er vandoor en rijdt over voetpaden en zelfs door een speeltuintje. Hij rijdt daarbij rakelings langs een vrouw met een kinderwagen.

Vrouw met kinderwagen gezocht
Op de Oudeschans rijdt de politie de auto klem en probeert de verdachte achteruitrijdend te ontsnappen. De inzittenden vluchten uit de auto en na een korte achtervolging te voet is de politie de mannen te snel af. De verdachten zijn overgebracht naar een cellencomplex. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de auto en gaat de bestuurder horen over zijn levensgevaarlijke rijgedrag.

De politie komt graag in contact met de vrouw met de kinderwagen om een aangifte op te nemen van wat haar vanochtend is overkomen.