AMSTERDAM - In nog geen week tijd vonden bij één woning aan de Van Suchtelen van de Haarestraat in Amsterdam-West twee explosies plaats. De recherche onderzoekt de incidenten van donderdag 7 en zondag 10 februari 2023 en komt graag in komt contact met mensen die mogelijk meer informatie en/of camerabeelden hebben.


In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 februari werden bewoners in Osdorp voor het eerst opgeschrikt door een explosie op de Van Suchtelen van de Haarestraat. Rond 03.10 uur bracht een nog onbekende man in de portiek van een woning een explosief tot ontploffing en sloeg vervolgens op de vlucht. Door de ontploffing ontstond brand bij de voordeur, maar dat vuur doofde gelukkig snel. Ondanks het feit dat er mensen in de woning aanwezig waren, vielen er geen gewonden. Wie de explosie op zijn geweten heeft en waarom, wordt door de recherche onderzocht. Informatie van de verdachte – tijdens het incident volledig in het zwart gekleed en weggevlucht richting de Jan Celestraat – is zeer welkom bij het onderzoeksteam. Dat geldt ook voor alle andere informatie over en/of camerabeelden van de zaak.

Ook spreekt de recherche graag met mensen die meer weten over de tweede explosie bij dezelfde woning aan de Van Suchtelen van de Haarestraat. Deze explosie vond zondagavond 10 februari rond 23.25 uur plaats. Wederoom ontstond er een korte brand, maar raakte er niemand gewond. Over de verdachte(n) is nog weinig bekend, op basis van de eerste informatie lijkt er in ieder geval iemand na de explosie te zijn weggerend in de richting van Hoekenes. De recherche roept mogelijke getuigen van de explosie en/of mensen met relevante camerabeelden op om zich te melden.

Informatie delen

Weet u meer over (één van de) explosies en heeft u hier nog niet met de politie over gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kunt u ook uw informatie doorgeven en is het mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen.