AMSTERDAM - Zaterdagavond rond 22.00 uur is een supermarkt aan de Stadhouderskade door nog onbekende dader(s) overvallen.

Het winkelpersoneel, dat net had afgesloten, hoorde twee harde knallen en glassplinters spatten de winkel in. Direct verschansten zij zich in een veilige ruimte en sloegen alarm.

Arrestatieteam ingezet

Omdat in eerste instantie gedacht werd aan een mogelijke explosie of schoten, zette de politie het gebied ruim af. Specialisten van een arrestatieteam doorzochten het pand op zoek naar mogelijke verdachten of explosieven. Toen het pand leeg bleek en er geen sporen van explosieven waren, startte de recherche en experts van forensische opsporing hun onderzoek.Van de dader(s) ontbreekt nog elk spoor. De politiehelikopter en diverse politie-eenheden hebben de wijde omgeving afgezocht echter zonder resultaat. De dader(s) zijn met nog onbekende buit gevlucht. Niemand raakte gewond maar de schrik zat er bij het personeel goed in.

Help mee om de daders te pakken

De recherche van district Zuid is op zoek naar getuigen die kort voor- of na de overval iets verdachts of opvallends hebben gezien in de omgeving van de Jumbo aan de Stadhouderskade of de 2e Jacob van Campenstraat (achterzijde supermarkt).

Dashcam beelden of beveiligingsbeelden

Het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die bijvoorbeeld dashcam beelden hebben van de directe omgeving rond het tijdstip van de overval. Mogelijk dat er ook mensen zijn die privé beveiligingsbeelden hebben van de locatie of in de directe omgeving.

Neem dan contact op met de recherche van district Zuid via 0900-8844

Anoniem uw tip doorgeven kan ook. Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.