AMSTERDAM - Op maandagavond is een vechtpartij geweest in het overdekt winkelcentrum aan het Bezaanjachtplein. De vechtpartij zou later zijn ontaard in een steekincident waarbij een 46-jarige man Amsterdammer gewond is geraakt én aangehouden. Naar een tweede slachtoffer c.q. verdachte is de politie nog op zoek.


Rond 19.15 uur krijgen twee mannen een conflict met elkaar dat uiteindelijk fysiek wordt. Naast een handgemeen, zouden beide mannen ook over en weer steekbewegingen naar elkaar maken. Eén van de mannen zou hierbij in zijn nek zijn gestoken en loopt daarna het winkelcentrum uit. De andere partij, de 46-jarige Amsterdammer, blijft met een steekwond achter op een bankje.

Tweede persoon
De politie wordt door omstanders gealarmeerd. De gewonde Amsterdammer wordt aangehouden en daarna voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis. Na behandeling is de verdachte overgebracht naar het politiebureau. De tweede persoon wordt niet meer aangetroffen. Het is niet duidelijk of deze man gewond is geraakt en wat zijn aandeel is in dit geweldsincident. Hij wordt door getuigen als volgt omgeschreven:
-Licht getinte huidskleur;
-Tussen de 1,80 en 1,85 meter lang;
-Ronde de 40 jaar oud;
-Gezet postuur;
-Droeg een pet, dikke jas en groene broek.

Getuigen gezocht
De recherche heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met deze man en/of andere mensen die iets gezien of gehoord hebben. Bent of herkent u deze man? Bent u getuige geweest van dit incident? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact met de politie via 0900-8844 o.v.v. 2023085102. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.