AMSTERDAM - Dinsdagmiddag 22 december 2020 werd in een supermarkt aan de Helmholtzstraat in Amsterdam-Oost een medewerker neergestoken. Het slachtoffer liep hier zeer ernstige verwondingen bij op, de dader wist helaas te ontkomen. Eerder deelde de politie al het signalement van een verdachte en daar komt nu een belangrijk aanknopingspunt bij: de jas die deze verdachte vermoedelijk heeft gedragen.


Het steekincident vond op klaarlichte dag, zo rond 15.00 uur, plaats. De medewerker werd tijdens zijn werkzaamheden belaagd en diverse keren gestoken. Direct daarna sloeg de verdachte op de vlucht en de medewerker bleef zwaargewond achter. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Een uitgebreide zoektocht door agenten in de omgeving leverde helaas geen aanhouding op.

Jas verdachte
De recherche doet onderzoek naar de verantwoordelijke(n) voor en het motief achter dit heftige steekincident. Ondertussen is duidelijk geworden dat de verdachte waarschijnlijk deze jas heeft gedragen:

De recherche hoopt dat mensen aan de hand van de jas mogelijk weten wie de verdachte is, zich kunnen herinneren de verdachte nog gezien te hebben voor/na het steekincident en/of eventueel camerabeelden hebben van de verdachte.

Informatie delen
Kunt u de recherche verder helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op Meld Misdaad Anoniem het tipformulier in.