AMSTERDAM - Politiemensen van het doelgroepenteam hebben vrij snel na een straatroof, die bij het Damrak plaatsvond, twee 16-jarige verdachten aangehouden. Het eveneens 16-jarige slachtoffer werd bedreigd en moest geld opnemen bij een geldautomaat. Een politieman in burger was hier getuige van en zag dat zojuist gepind geld werd afgegeven aan een van de later aangehouden verdachten.

Per portofoon bracht hij andere collega's van het doelgroepenteam op de hoogte van de verdachte situatie. De straatrovers gingen er vandoor en werden vrij snel aangehouden. Tijdens de overbrenging werden de politiemensen zwaar beledigd en gooide een van de verdachten een bankbiljet op de straat. De verdachten, bekenden van de politie, zijn voorgeleid van een hulpofficier van justitie.

Op zijn last is het kennelijk buitgemaakte geld tijdens de aangifte teruggegeven aan de geschrokken eigenaar. De verdachten worden vandaag ter toetsing overgebracht naar het parket Amsterdam. Politiemensen van het H.I.C.-team (High Impact Crime)hebben deze zaak in behandeling.