AMSTERDAM - Op maandag 17 januari raakte een 20-jarige Amsterdammer zwaargewond toen hij rond 15.00 uur op de Peursumstraat werd neergeschoten. De recherche heeft dit schietincident in onderzoek en komt graag in contact met getuigen.


De politie werd even na 15.00 uur gealarmeerd en trof de gewonde jongeman aan op de Papendrechtstraat. Het slachtoffer kon vertellen dat op hem geschoten was door een man van rond de 20 jaar met een slank postuur, donkere huidkleur en de schutter droeg donkere kleding. Kort daarna werd de Amsterdammer met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden redelijk.

Getuigen en beelden gezocht

Het is nog onduidelijk wat de aanleiding is geweest van het schietincident en daarom komt de recherche graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord rond 15.00 uur in de omgeving van de Peursumstraat/Papendrechtstraat? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook camerabeelden kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek. Beschikt u over relevante beelden? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.

2022010652