AMSTERDAM - Een woning op de Nova Zemblastraat is op 2 februari rond 04.30 uur in vlammen opgegaan. De recherche gaat uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen.

Om 04.30 uur komt de melding van een brand in een woning aan de Nova Zemblastraat binnen bij het Operationeel Centrum. Alle ramen van de woning zijn gesprongen en er zijn grote vlammen te zien uit een kamer van de woning. De brandweer is snel ter plaatse en bewoners van omliggende woningen worden verzocht hun huis te verlaten. De brandweer weet de brand snel te blussen en geeft het sein 'brand meester'. De bewoner van de woning was op het moment van de brand niet thuis. Er raakt niemand gewond en na controle van de brandweer kunnen ook de bewoners van de omliggende woningen weer terug naar hun woning. De recherche vermoed dat er sprake is van brandstichting en heeft een onderzoek ingesteld.

Getuigenoproep

Heeft u iets gezien of gehoord of mogelijk andere relevante informatie rondom deze brandstichting? Of heeft u mogelijk camerabeelden of dashcambeelden in de omgeving van de Nova Zemblastraat? Neem contact op met 0900 8844 of anoniemn via 0800 7000. Via het tipformulier kunt u ook beelden delen met het onderzoeksteam.