AMSTERDAM - De recherche onderzoekt de beschieting van een kapperszaak aan de Slotermeerlaan in Amsterdam. Rond 4.15 uur kreeg de politie een melding binnen dat de zaak meerdere keren beschoten was. Niemand raakte gewond.


Agenten die snel ter plaatse waren, constateerden dat het pand inderdaad onder vuur was genomen. Er bleek vijf keer op het pand geschoten te zijn. De technische recherche deed een tijd lang sporenonderzoek en in de buurt werd met een aantal getuigen gesproken. De getuigen verklaarden na het incident twee mannen op een motorscooter te hebben zien wegrijden in de richting van de Jan de Louterstraat.

Achtergrond
De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart naar de aanleiding en achtergrond van de beschieting. Naast het spreken met meer getuigen en de eigenaar bekijkt het team ook of er camerabeelden zijn waarop iets te zien is dat verband houdt met de beschieting. Mensen die in de omgeving camera’s hebben, wordt opgeroepen om die met ons te delen. Dat kan door gebruik te maken van onderstaand tipformulier.

Getuigen gezocht
Getuigen of mensen die meer weten wordt verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam op 0900-8844. Anoniem informatie delen kan via 0800-7000. Informatie kan ook worden doorgegeven via onderstaand tipformulier.