Amsterdam - Rechercheurs hebben op woensdag 5 december een verdachte aangehouden in verband met een poging verkrachting aan de Spaklerweg in Amsterdam in 2017. Het gaat om een 18-jarige inwoner van Uithoorn. Op het moment van de poging verkrachting was hij 17 jaar.

De poging verkrachting vond plaats in de nacht van zondag 16 op maandag 17 april 2017, rond 04.30 uur. Het was toen tweede Paasdag. Het slachtoffer fietste op die vroege ochtend vanuit het centrum over de Spaklerweg richting huis. Onderweg, ter hoogte van het parkeerterrein behorend bij het Delta Lloyd gebouw, moest zij stoppen voor een sanitaire stop. Op het moment dat de vrouw gehurkt zat werd ze ineens vastgepakt door een man. Hij trok haar mee en probeerde haar te verkrachten. De vrouw verzette zich hevig, waarna de verdachte er vandoor ging op een opvallende fiets.

De verdachte en een gedeelte van het incident waren vastgelegd op bewakingscamera’s. Deze beelden zijn in de opsporingsprogramma’s Bureau 020 van AT5 en Opsporing Verzocht vertoond. Dit leverde belangrijke informatie voor het onderzoek op. Na een zeer uitgebreid en zorgvuldig onderzoek was er voldoende verdenking om de 18-jarige jongen op 5 december aan te houden als verdachte. Hij zit op dit moment vast voor verhoor.