AMSTERDAM - Een Mercedesbus van de politie Amsterdam is maandag 16 maart 2020 zwaar beschadigd geraakt door brand. Het vermoeden bestaat dat er sprake is van brandstichting. Heeft u nog niet met de politie gesproken en was u getuige ten tijde van het ontstaan van de brand of heeft u beeldmateriaal hiervan, neem dan contact op met de politie.


De brand ontstond rond 18.00 uur op het Stationsplein op de oude taxistandplaats nabij het Centraal Station. Getracht is om de brand ter hoogte van het rechter voorwiel met een brandblusser te blussen. Dit lukte niet, omdat ook het motorcompartiment in brand stond. De brandweer heeft de brand geblust.

Het vermoeden bestaat dat er sprake is van brandstichting. Op het moment van het ontstaan van de brand was de politieauto niet in beeld bij cameratoezicht (CCTR).

Heeft u informatie en/of beeldmateriaal met betrekking tot deze voertuigbrand neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Men kan het beeldmateriaal ook ter beschikking stellen van de politie via het tipformulier.