AMSTERDAM - Op zaterdagavond 23 januari en zondagavond 24 januari zijn politieauto’s bekogeld met stenen. De recherche doet onderzoek en zoekt naar getuigen.


Op zaterdag 23 januari rijden twee agenten rond 21.30 uur in een politievoertuig op de Johan Huizingalaan, als vier jongemannen de auto vanaf het viaduct van de Cornelis Lelylaan bekogelen met stenen. Eén steen raakt de voorruit van het voertuig, die daardoor flink beschadigd raakt. Meerdere glassplinters komen in de auto terecht, maar de agenten zijn gelukkig ongedeerd gebleven. De verdachten zijn gevlucht.

Tweede incident met stenen gooien
Op zondag 24 januari wordt rond 22.10 uur wederom een politievoertuig bekogeld met stenen. De politie rijdt rond dezelfde plek als de avond ervoor, als ze door ongeveer zes jongens vanaf het viaduct bekogeld worden met stenen. Een steen raakt hierbij de auto, maar ook hier zijn de inzittenden ongedeerd gebleven.

Agenten zetten te voet de achtervolging in en weten twee verdachten aan te houden: een 17-jarige jongen en een 21- jarige man uit Amsterdam. Zij zijn inmiddels heengezonden.

Aangifte
Er is door de agenten die in beide voertuigen zaten aangifte gedaan. De recherche is een onderzoek gestart. Het is nog onduidelijk of het dezelfde groep jongens is, die verantwoordelijk is voor beide incidenten. Dit wordt nog onderzocht.
Iets gezien?

Beide incidenten gebeurden nadat de avondklok inging. Heeft u op deze bewuste avonden iets gezien of andere informatie die ons kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Belt u liever anoniem, om welke reden dan ook? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.