AMSTERDAM - De politie doet onderzoek naar een straatroof op het Museumplein. Twee slachtoffers zouden daarbij door drie mannen met een vuurwapen zijn beroofd van hun persoonlijke bezittingen. Naar hen is de politie op zoek.

Het incident vond plaats, kort na een vechtpartij op het Museumplein. Daar was een groep jongens bij betrokken. Bij die vechtpartij raakte één persoon gewond. Terwijl de politie druk bezig was op het Museumplein kwam een nieuwe melding binnen over een beroving met een vuurwapen, elders op het Museumplein. De verdachten zouden zijn weggerend in de richting van de Willemsparkweg. Al snel kregen agenten twee verdachten in het vizier op de Alexander Boersstraat. Die konden met getrokken vuurwapen worden aangehouden. De derde verdachte rende via de Van Breestraat in de richting van de Cornelis Schuytstraat en kon daar worden aangehouden. De drie verdachten - Amsterdammers van 17, 18 en 19 jaar - zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Beeldmateriaal

In de drukte rond alle aanhoudingen bleken de slachtoffers spoorloos. De politie is op zoek naar hen. Ben of ken jij diegene? Neem dan contact op met de politie. Daarnaast zoekt het onderzoeksteam getuigen. Iets gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van onderstaand tipformulier, hier kan ook beeldmateriaal ter beschikking worden gesteld.