AMSTERDAM - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 31 oktober 2019 twee mannen aangehouden na een schietincident aan de Houtmankade.


Rond 2.50 uur kwam bij de politie een melding binnen van de 28-jarige bestuurder van een blauwe Volkswagen Golf. Hij verklaarde te worden achtervolgd door twee opzittenden van een motorscooter na een mogelijke verkeerstwist. Daarbij zou ook een wapen zijn getoond. De verkeerstwist zou tussen het Surinameplein en de Overtoom hebben plaatsgevonden.

Terwijl de bestuurder de politie aan de lijn had, werd hij ter hoogte van de Houtmankade beschoten vanaf de motorscooter. De inzittende werd niet geraakt. Agenten zetten direct de achtervolging in en reden de motorscooter klem op de Nieuwe Hemweg. Daar konden de twee verdachten, beide Amsterdammers van 29 jaar oud, worden aangehouden. Agenten hebben bij de aanhouding het dienstwapen op de verdachten gericht. Het tweetal is ingesloten voor nader onderzoek, de motorscooter in beslag genomen.

Getuigen
Het voertuig van het slachtoffer is eveneens in beslag genomen. Wat zich precies heeft afgespeeld op de route tussen het Surinameplein en de Overtoom, maar ook tussen de Overtoom en de Houtmankade wordt momenteel onderzocht. Er zijn een aantal getuigen gehoord en camerabeelden worden uitgekeken. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben van de mogelijke verkeerstwist en het schietincident. Heeft u iets gezien of beschikt u over bewakingscamera’s of dashcams waarop mogelijk iets van dit incident is vastgelegd? Neem dan contact op met de recherche in Amsterdam-West via 0900-8844. Het is daarnaast ook mogelijk om uw informatie en/of beelden rechtstreeks met de rechercheurs te delen via het onderstaande tipformulier. Anoniem melden kan via 0800-7000.