AMSTERDAM - Op 15 april 2021 omstreeks 16.45 is een fietser ernstig mishandeld door twee mannen op de kruising Van Baerlestraat met de Frans van Mierisstraat. De verdachten zijn er na de mishandeling in een witte bestelbus vandoor gegaan. De politie komt graag in contact met getuigen van de mishandeling.


Het 47-jarige slachtoffer fietste op de Van Baerlestraat in de richting van het Museumplein. Ter hoogte van de Ruysdaelstraat, stond de witte bestel bus gevaarlijk op het fietspad geparkeerd. Het slachtoffer maakte aan de bestuurder kenbaar dat fietsers er lastig langs konden. Hij fietste vervolgens verder. Ter hoogte van de Frans van Mierisstraat werd de fietser opeens klemgereden door de bestuurder van de witte bestelbus. Zowel de bestuurder als de bijrijder stappen uit en beide mannen takelen het slachtoffer flink toe. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en houdt mogelijk blijvend letsel over aan deze zware mishandeling.

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar mishandeling en wil weten wat er gebeurd is. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop beeldmateriaal uploaden.

BVH: 2021077303