AMSTERDAM - Op 23 juni 2021 omstreeks 23.40 uur kreeg de politie melding van een schietincident aan het Kruitberghof in Zuidoost.


De politie is snel ter plaatse en ziet de verdachte die voldoet aan het opgegeven signalement. Wanneer de politie hem wil aanhouden, gaat de man er vandoor. Hierop wordt door de politie een waarschuwingsschot gelost en daarna gericht geschoten. De verdachte ziet toch kans om er vandoor te gaan. De politie heeft uitgebreid naar hem gezocht, maar hij is niet meer aangetroffen. In de omgeving van het Kruitberghof deed de politie onderzoek naar aangetroffen kogelinslagen.

Getuigenoproep
De verdachte is vanaf het Kruitberghof gevlucht in de richting van Kleiburg. Bij de onderdoorgang van Kleiburg is de politie de verdachte uit het oog verloren. De recherche doet onderzoek naar het schietincident en wil weten wat er gebeurd is. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop beeldmateriaal uploaden.

bvh: 2021128974