AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van een schietincident op vrijdagavond 31 mei op de Agatha Dekenstraat in Amsterdam West. Voor zover nu bekend is, zijn er geen gewonden gevallen.

Iets voor 22.00 uur kwamen meldingen binnen bij de meldkamer dat een aantal personen ruzie hadden voor een café aan de Agatha Dekenstraat. Bij die ruzie is uiteindelijk door één persoon geschoten, waarna meerdere mannen wegrenden in verschillende richtingen. Gewaarschuwde agenten troffen hulzen op straat aan. Getuigen verklaarden dat de schutter, samen met meerdere mannen in een vermoedelijk grijze Volkswagen was gestapt. Deze auto zou geparkeerd hebben gestaan op de De Clercqstraat.

Contact
De recherche doet onderzoek naar de toedracht van het incident en komt graag in contact met getuigen. Heeft u vrijdagavond 31 mei rond 22.00 uur iets opvallends gezien rond de Agatha Dekenstraat in Amsterdam West dat met dit schietincident te maken kan hebben? Wellicht een persoon die met een vuurwapen schoten loste of die kort daarop in een auto wegreed? Het onderzoeksteam is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.