AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen na een schietincident aan de Wembleylaan in Amsterdam op vrijdag 30 december 2022. Bij het schietincident raakte niemand gewond.


Even na 18.00 uur kreeg de meldkamer de melding van het schietincident. Toen de agenten bij de locatie aankwamen, bleek dat er meerdere keren was geschoten was op een zwarte personenauto. In de beschoten auto zat op dat moment een Amstelveens stel van 60 en 65 jaar oud. De verdachte liep na het schieten weg over de Wembleylaan in de richting van Stade de Colombes en het fietspad van de Radioweg. Vanaf daar kan hij via de sportvelden naar Amsterdam Oost zijn gelopen of over de A10 naar Diemen.

Signalement
De gealarmeerde politie is direct een onderzoek gestart. Dat leidde niet tot een aanhouding. De schutter zou een gedrongen persoon zijn met een lengte van ongeveer 1.75 meter. Hij droeg een donkere jas en een donkere capuchon met daarop een rood embleem.

Getuigen en beelden gezocht
De recherche komt graag in contact met een ieder die, voorafgaand aan of na de beschieting, wellicht iets opvallends heeft gezien of gehoord. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft laat het dan weten. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Of maak gebruik van onderstaande tipformulier.