AMSTERDAM - De politie is op zoek naar een man die op zijn fiets in aanrijding is gekomen met een scootmobiel op de Jan Evertsenstraat op maandag 19 februari 2024. De scootmobiel is door de aanrijding omgevallen waardoor de bestuurder zwaar letsel heeft opgelopen en nog steeds in het ziekenhuis ligt. De politie roept de fietser op om zich te melden.

Rond 18:45 uur vindt de aanrijding plaats op de Jan Evertsenstraat, ter hoogte van de Krommertstraat. De man op de scootmobiel valt op ongelukkige wijze en loopt daardoor een hersenbloeding op. De man op de fiets stopt direct na de aanrijding en loopt naar het slachtoffer. Hij blijft er enige tijd bij tot andere omstanders zich ook met het slachtoffer bemoeien waaronder een arts in privétijd. Dan loopt de man weer weg zonder gegevens achter te laten. Het slachtoffer ligt tot de dag van vandaag met zwaar hersenletsel in het ziekenhuis.

Signalement

Het gaat om een man met een lichte huidskleur. Hij droeg die dag een donkere jas met lichte kraag, een zwarte joggingbroek met een witte streep van de heup tot de knie. Hij had witte schoenen aan en een petje op.

Melden

De politie roept de man op om zich te komen melden. Hij wordt verdacht van doorrijden na een verkeersongeval.