AMSTERDAM - Op woensdag 9 september 2020 rond 20.45 uur heeft een overval op een woning plaatsgevonden op de Ferdinand Bolstraat in Zuid. Na de overval hield de politie vijf verdachten aan. Het rechercheteam spreekt graag met omwonenden of getuigen die informatie hebben.


Rond 20.45 uur werd bij het slachtoffer aangebeld. Er stonden mensen met bloemen voor de deur. Toen de bewoner de deur open deed, werd hij gelijk aangevallen en bedreigd met een vuurwapen door meerdere mannen. De verdachten hadden het voorzien op diverse kostbaarheden van het slachtoffer en gaan er met een onbekende buit van door. Het slachtoffer raakte tijdens de overval gewond aan zijn hoofd en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Vijf aanhoudingen
Vlak na de overval kon de politie in de omgeving van de woning vijf verdachten aanhouden. Het gaat om Amsterdammers van 15, 16 en 18 jaar en twee 22-jarigen.

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze woningoverval en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden van de overval? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem: telefoon 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop beeldmateriaal uploaden.