AMSTERDAM - Een feest op het gemeenschappelijk dakterras en in een woning aan de Kees Broekmanstraat op Zeeburg is vannacht beëindigd door de politie. Aanwezige feestgangers zijn beboet voor het overtreden van de noodverordening.


Rond middernacht kreeg de politie melding van geluidsoverlast. Een groep mensen van ongeveer 40 personen stond op een gemeenschappelijk dakterras te feesten. Ook in de woning was ook een groep aan het feesten met luide muziek en geen onderlinge afstand. Een deel van de feestgangers rende weg bij het zien van de politie. Het feest is door de politie beëindigd. Aanwezige personen (zowel organisatoren als bezoekers) hebben een boete ontvangen.

Intensievere handhaving illegale feesten

Bij aantreffen van illegale feesten (waar bezoekers zich willens en wetens niet aan de noodverordening houden) treedt de politie direct verbaliserend op. We richten ons daarbij niet alleen op de organisator, ook de bezoekers worden beboet. Deze intensievere handhaving rond illegale feesten moet bijdragen een halt toe te roepen aan de oplopende coronabesmettingen in het werkgebied van de eenheid Amsterdam.