AMSTERDAM - Dinsdagmiddag 12 oktober 2023 probeert een man een tabak speciaalzaak te overvallen aan de Dapperstraat in Amsterdam-Oost. Hierbij wordt de medewerker bedreigd. De verdachte maakt niets buit en niemand raakt gewond. De recherche zoekt getuigen.


Omstreeks 17.05 uur komt een man de tabakszaak binnen lopen. De aanwezige medewerker staat op dat moment bij de ingang van de zaak als ze elkaar daar treffen. De verdachte eist direct geld van de medewerker waarbij tussen hen een worsteling ontstaat. De verdachte weet los te komen en rent kort hierna zonder buit de winkel uit in de richting van de Pieter Nieuwlandstraat. De medewerker besluit de achtervolging in te zetten en ziet dat de verdachte ter hoogte van een café ten val komt en een mes verliest. Als hij weer opstaat rent hij richting de Pontanusstraat waarbij de medewerker hem uit het oog verliest. De gealarmeerde agenten zoeken nog naar de verdachte in de omgeving maar wordt helaas niet meer aangetroffen.

Signalement verdachte:
- Man
- Donker getint
- Kort haar
- Donkere jas
- Zwarte rugzak
- Zwarte joggingsbroek met aan de zijkant witte verticale strepen die lopen vanaf de heup tot de knie.
- Witte sokken
- Zwarte gympen met witte accenten op de hak en aan de zijkant van de schoen, ter hoogte van de zool. Aan de onderzijde van de zool is te zien dat hier rode/oranje accenten op zitten. Vermoedelijk zijn deze schoenen van het merk Adidas.

Getuigenoproep
Ter plaatse zijn Forensische Opsporing en de recherche een uitgebreid onderzoek gestart en komen graag in contact met getuigen. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.