AMSTERDAM - De politie is een onderzoek gestart nadat op donderdag 23 december rond 15.10 uur een poging overval heeft plaatsgevonden op een geldloper aan de Van der Pekstraat.


Even na 15.00 uur arriveerde een waardetransport bij een sigarenwinkel aan de Van der Pekstraat in Amsterdam-Noord. Op het moment dat in het pand de aanwezige geldautomaat vanuit een afgesloten ruimte werd bijgevuld, kwamen twee mannen de winkel binnen. Onder bedreiging van een wapen eisten zij dat de afgesloten ruimte werd geopend. Toen dit niet gebeurde sloegen de twee mannen zonder buit op de vlucht. Niemand raakte gewond.

Door de politie is direct een uitgebreide zoektocht gestart in de hoop de overvallers te vinden. Hulp van getuigen is daarbij belangrijk. Indien mensen voorafgaand of rond het moment van de overval iets gezien hebben in de omgeving van de Van der Pekstraat, dan hoort de politie dat heel graag. Informatie kan worden doorgegeven via onderstaande tipformulier, of telefonisch via 0900-8844. Informatie kan anoniem gedeeld worden via Meld Misdaad Anoniem door te bellen met 0800-7000