AMSTERDAM - Dinsdagochtend 26 maart heeft een plofkraak plaatsgevonden bij een servicewinkel op station Amsterdam Zuid. Niemand is hierbij gewond geraakt. De recherche is bezig met een uitgebreid onderzoek naar de plofkraak en is op zoek naar getuigen.


Rond 04.10 uur krijgt de politie een melding binnen van een enorme knal nabij station Amsterdam Zuid. Toegesnelde politiemensen constateren dat bij een servicewinkel een ontploffing is geweest op een geldautomaat. De servicewinkel is flink beschadigd door de enorme knal. Er zijn geen gewonden gevallen. De Explosieven Opruimingsdienst heeft ter plaatse onderzoek verricht naar eventueel achtergebleven aanwezige explosieven. Die zijn niet aangetroffen. Een korte tijd is er geen treinverkeer mogelijk geweest vanwege het politieonderzoek. Inmiddels is het onderzoek ter plaatse afgerond en is het treinverkeer hervat.

Heb je iets gezien?
In de omgeving is direct door agenten gezocht in de omgeving naar de daders. Deze zijn nog niet aangetroffen. Op dit moment is het onbekend of er ook buit is gemaakt. De recherche spreekt graag met getuigen, of mensen die meer informatie hebben over deze plofkraak. Je kunt je informatie delen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.