AMSTERDAM - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een hotel aan de Schepenbergweg in de nacht van zondag 7 op maandag 8 november 2021. Kort na de overval kon een verdachte worden aangehouden.

Rond 0.15 uur komt een man het hotel binnen. Hij bedreigt een medewerker met een mes en eist geld. Daarna rent hij weg in de richting van station Holendrecht. Toegesnelde agenten zien op de kruising van de Paasheuvelweg-Meibergdreef een persoon die aan het signalement voldoet. De man gaat hevig in verzet, maar wordt uiteindelijk aangehouden, onder andere na inzet van een politiehond. Bij de man is ook een mes aangetroffen. Het gaat om een 20-jarige Amsterdammer, die is ingesloten voor nader onderzoek.

Getuigenoproep
Ondanks de aanhouding is de politie op zoek naar getuigen. Heeft u informatie over deze overval? Heeft u vlak voor of na de overval misschien iets gezien of gehoord in de omgeving van de Schepenbergweg dat hiermee te maken kan hebben? Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

BVH: 2021229493