AMSTERDAM - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een avondwinkel aan de Nieuwe Maanstraat op donderdag 19 maart 2020. Dankzij kordaat optreden van een omstander en medewerker kon één van de drie verdachten direct worden aangehouden. Bij de overval raakte niemand gewond.


Op het moment van de overval was de enige medewerker bezig met het sluiten van de zaak. Rond 23.50 uur komen drie mannen binnen met gezichtsbedekking. Ze bedreigen de medewerker met een slag- en steekwapen, waarna twee overvallers een greep doen uit de kassa en er met een onbekend geldbedrag vandoor gaan. De derde verdachte wordt door een omstander en de medewerker overmeesterd en overgedragen aan de politie. Het gaat om een 17-jarige Amsterdammer, die is ingesloten voor nader onderzoek.

Getuigenoproep

Ondanks de aanhouding is de politie op zoek naar de andere twee verdachten, maar ook naar getuigen. Heeft u informatie over deze overval? Heeft u vlak voor of na de overval misschien iets gezien of gehoord in de omgeving van de Nieuwe Maanstraat dat hiermee te maken kan hebben? Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.