AMSTERDAM - Op donderdagochtend werd een pand aan de Fagelstraat overvallen door twee personen. In dit pand is een bezorgdienst gevestigd. Bij de overval raakte niemand gewond.

Rond 05.20 uur stapten twee jongemannen het gebouw binnen die geheel in het donker gekleed waren. Het duo bedreigde direct het aanwezige personeel met steekwapens waarbij iedereen werd gesommeerd op de grond te gaan liggen. Nadat het tweetal de buit in plastic zakken had gedaan, renden zij het pand uit in de richting van de Kostverlorenstraat. Hierna sloegen de overvallers rechtsaf en vervolgden hun vlucht in de richting van de Antonie Heinsiusstraat. De politie werd gealarmeerd en maakte een zoekslag in de omgeving. De daders werden niet meer aangetroffen. Het personeel vertelde dat beide overvallers tussen de 16 en 20 jaar oud en tussen de 1,60 en 1,70 meter lang zijn, een tenger postuur en een licht getinte huidskleur hebben en geheel in het donker gekleed waren.

Getuigen en beelden gezocht
De recherche heeft deze overval in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u tussen 05.15 en 05.30 uur iets verdachts gezien of gehoord in de omgeving van de Fagelstraat? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 en vermeld hierbij onderstaand registratienummer. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook beelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevante beelden? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.
2022057207