AMSTERDAM - Maandagmiddag 18 maart 2024 werd in een woning aan de Balthasar Floriszstraat, Amsterdam-Zuid, een overleden man aangetroffen. Het bleek om de 52-jarige bewoner te gaan. Omdat er aanwijzingen zijn dat er sprake is van strafbare feiten rond zijn dood doet een Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoek naar de zaak.

Rond 13.00 uur die maandag kwam bij de politie een melding binnen dat er geen contact met het slachtoffer te krijgen was. Agenten gingen vervolgens naar de woning van de man en troffen hem binnen overleden aan. Verschillende specialistische eenheden, zoals Forensische Opsporing, en de recherche kwamen daarna ter plaatse om een onderzoek op te starten. De eerste bevindingen wijzen uit dat de man vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. Een Team Grootschalige Opsporing gaat nu verder met de zaak.

Informatie delen

Over wat het slachtoffer precies is overkomen en waarom, kan de politie in dit vroege stadium van het onderzoek nog niets zeggen. Heeft u mogelijk informatie over de zaak die de recherche verder kan helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kunt u ook uw informatie doorgeven en is het mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen.