AMSTERDAM - De recherche doet onderzoek naar een mogelijk verband tussen twee branden die in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 december 2020 plaatsvonden in Amsterdam-Zuidoost. Rond 1.15 uur werd een brandend voertuig aangetroffen op de Werkhovenstraat. Een uur later sloeg een brandende scootmobiel over naar een woning aan het Wethouder Vospad.


Niet alleen raakte rond 2.15 uur een woning aan het Wethouder Vospad zwaar beschadigd, de brand had ook zomaar fatale gevolgen kunnen hebben voor een oudere bewoonster van het pand. Dankzij zeer kordaat optreden van buurtbewoners kon de vrouw uit de woning worden gehaald, maar indien deze hulp er niet was geweest, dan had het ook heel anders kunnen aflopen. Zowel deze vrouw als andere omwonenden, die rook hebben ingeademd, zijn nagekeken door ambulancepersoneel. De brandweer heeft beide branden geblust.

Getuigenoproep
De recherche houdt in beide gevallen sterk rekening met brandstichting en is daarom op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts gezien hebben of informatie hebben over de achtergrond van beide branden.

Heeft u informatie voor de politie? Neem dan contact op met de opsporingstiplijn via 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw informatie, of eventueel beeldmateriaal van bijvoorbeeld een beveiligingscamera of dashcam, ook delen en uploaden via onderstaand tipformulier.