AMSTERDAM - Het onderzoek naar een woningoverval op de Jan Vrijmanstraat op donderdag 7 januari 2021 is nog steeds in volle gang. Een 33-jarige vrouw werd die ochtend in haar woning overvallen door twee mannen, waarvan er één zich als postbezorger voordeed, die er na de overval in een gestolen auto vandoor gingen. Het onderzoeksteam zoekt aanvullende getuigen en heeft inmiddels meer informatie over het vluchtvoertuig.

Rond 8.30 uur belde één van de verdachten die ochtend aan met een pakketje. Op het moment dat de vrouw de deur opendeed, kwam deze bezorger de woning binnen. De bewoonster kreeg een trap en zag dat er ook een handlanger de woning binnenkwam. De vrouw werd met een vuurwapen bedreigd en moest toezien hoe de twee de woning doorzochten en er uiteindelijk met haar persoonlijke eigendommen vandoor gingen. Het slachtoffer hield lichte verwondingen aan de woningoverval over. Direct na de overval startte de politie een onderzoek en sprak met verschillende getuigen.

Vluchtauto
Uit onderzoek is gebleken dat de gebruikte vluchtauto - een grijze Smart Forfour - tussen 5 en 7 januari is gestolen in Amsterdam Noord. Drie dagen na de overval, zondag 10 januari, werd het voertuig brandend aangetroffen op de Werengouw in Noord. De politie komt graag in contact met mensen die het voertuig tussen 6 en 10 januari ergens hebben zien staan of rijden. Daarnaast verzoekt het onderzoeksteam mensen die mogelijk meer weten, maar nog geen contact met de politie hebben gehad, zich te melden. Heeft u iets gezien of gehoord of mogelijke camerabeelden uit de omgeving? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Liever anoniem een melding doen? Bel dan naar M. 0800-7000.