AMSTERDAM - Op woensdagochtend hebben twee nepbezorgers geprobeerd een woning te overvallen aan de Jan Olphert Vaillantlaan. Hierbij is niemand gewond geraakt en geen buit gemaakt.


Rond 09.20 uur gaat de deurbel en denkt de bewoner dat twee bezorgers voor de deur staan. Eén van hen draagt namelijk een jas van een bezorgingsdienst. Als de bewoner de deur opent, probeert één van de mannen direct naar binnen te dringen. De man duwt de voordeur zo hard als hij kan terug en ziet dan een bijl in de gang. Als de man deze pakt, gaan de zogenaamde pakketbezorgers er als een speer vandoor. De bewoner rent achter het duo aan, echter raakt hij hen kwijt op de Johan Lulofstraat. Het slachtoffer loopt terug naar zijn woning en ziet dan de mannen op een scooter de Gerard Hulst van Keulenstraat uitrijden.

Cornelis Zillesenlaan
Meer dan vermoedelijk zijn de overvallers ook over de Cornelis Zillesenlaan gerend. Hier ziet een schilder namelijk twee mannen rennen achtervolgt door een man en hoort iemand om hulp roepen. De schilder ziet dat de mannen de Gerard Hulst van Keulenstraat inrennen in de richting van een rood/bruine scooter. Daar probeert hij hen tegen te houden, krijgt dan een vuurwapen op zich gericht. Dan besluit hij verstandig het stel te laten gaan, ziet dat de twee op de scooter stappen en de Pieter Holmstraat in rijden. Uiteindelijk is het duo gevlucht in de richting van het Diemerpark gevlucht.

Signalementen
Het slachtoffer van de poging woningoverval en diverse getuigen kunnen de mannen als volgt omschrijven:

Verdachte 1;
- Jas van een bezorgdienst;
- Licht getinte huidskleur;
- Tussen de 1,85 tot 1,90 meter;
- 18 tot 25 jaar oud;
- Donker trainingsbroek en een capuchon over het hoofd;
- Dun postuur.

Verdachte 2;
- Tussen de 1,80 tot 1,85 meter;
- 18 tot 25 jaar oud;
- Zwart gekleed;
- Geschoren/glad gezicht;
- Dun postuur.

Getuigen en beelden gezocht
De recherche heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen die iets gezien of gehoord hebben en die nog niet met de politie hebben gesproken. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de districtsrecherche Oost via 0900-8844. Vermeld hierbij het registratienummer 2023 144534. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook beelden kunnen een heel belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevante beelden. Upload deze beelden dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.