AMSTERDAM - Een inwoner van Amsterdam is donderdag 27 december aangehouden op verdenking van diefstal van een motor in de Van Houweningenstraat. Tijdens een achtervolging constateerde de politie diverse overtredingen. Van de 21-jarige verdachte is bloed afgenomen omdat de drugstest positief uitviel.

Kort voor 02.30 uur komt bij de meldkamer van de politie een telefoontje binnen dat iemand een motor in een busje laadt. Agenten zien het busje rijden op de A10. Ter hoogte van de Burgemeester Stramanweg neemt de bestuurder de afslag. Hij rijdt door rood en negeert daarna het stopteken. Na een korte achtervolging springt de bestuurder op de Alfred Doblinstraat uit het rijdende busje en rent weg. Het busje komt tegen de gevel van een woning tot stilstand, waardoor schade ontstaat aan de gevel en een fiets die daar staat. Na een sprint van ongeveer 100 meter achterhaalt een agent de verdachte en houdt hem aan.

De politie test de verdachte positief op drugs. Een arts neemt bloed af voor onderzoek door het NFI. De verdachte zit nog vast voor nader onderzoek.