Amsterdam - Na een melding van een verdachte situatie op de Van Beuningenstraat heeft een motoragent dinsdagochtend 2 oktober omstreeks 11.30 uur een verdachte neergeschoten op de De Wittenkade.

Na een melding van een verdachte situatie ziet een motoragent op de Van Beuningenstraat twee personen lopen. Als hij de mannen aanspreekt, rennen zij weg in de richting van de De Wittenkade. Op de De Wittenkade ziet de motoragent een vuurwapen bij één van de verdachten. Er ontstaat een situatie waarbij de agent zich genoodzaakt ziet de verdachte neer te schieten. De andere verdachte geeft zich over. Beiden zijn aangehouden en de gewonde verdachte is vervoerd naar het ziekenhuis.   

Bij de aanhouding is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De omgeving van het schietincident is afgezet voor sporenonderzoek door forensisch rechercheurs. De recherche doet onderzoek naar de exacte toedracht.  

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen en mensen die informatie hebben die het onderzoeksteam mogelijk verder kan helpen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via onderstaand tipformulier.

Onderzoek Rijksrecherche

De Rijksrecherche doet zoals gebruikelijk onderzoek naar het schieten door de agent.