AMSTERDAM - Op woensdagavond eindigt een mogelijk verkeersconflict tussen twee bestuurders in een aanrijding op de Werengouw. Na de aanrijding stappen drie inzittenden uit en wordt het conflict voortgezet op straat. Dit mondt uit in een handgemeen waarbij uiteindelijk over en weer gestoken wordt waarbij twee personen gewond raken.

Rond 22.20 uur krijgt de politie meerdere meldingen dat een aanrijding heeft plaatsgevonden en daarna enkele mannen elkaar te lijf gaan. Ook wordt gezien dat er gestoken wordt. Als de politie arriveert, ziet zij dat de auto’s behoorlijk beschadigd zijn en treft drie mannen waarvan twee met steekwonden. Alle drie de mannen (22, 23 en 27 jaar) worden aangehouden omdat op dat moment niet bekend is wat zich nu precies heeft afgespeeld. De twee gewonde, aangehouden mannen worden eerst overgebracht naar het ziekenhuis. De derde wordt meegenomen naar het politiebureau.

De Verkeersongevallen Analyse en de Forensische Opsporing van de politie hebben ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding. De recherche doet onderzoek naar het conflict en steekincident.

Later blijkt uit onderzoek dat voorafgaand aan de aanrijding mogelijk een ruzie is ontstaan tussen twee automobilisten. De twee zouden over de Werengouw in de richting van de Ilperveldstraat met hoge snelheid achter elkaar hebben gereden. Tussen de TH. Weeversweg en de Ilperveldstraat gaat het mis en komen de bestuurders met elkaar in botsing. Daarna gaat het helemaal fout en eindigt een vermoedelijke verkeersruzie in een steekincident.

Er is nog zeer veel onduidelijk en daarom komt de recherche graag in contact met getuigen die de twee auto’s kort voor de aanrijding hebben zien rijden. Het gaat om een donkerkleurige Volkswagen en een donkerkleurige Opel. Ook wil de recherche graag in contact komen met mensen die de aanrijding zelf hebben gezien en het uiteindelijke steekincident.

Heeft u informatie over deze achtervolging, aanrijding en/of het steekincident? Of beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcams in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.